• Viszkető, égő csípések reggelente? Ágyi poloska lehet a hálótársa! Információk és a megoldás.

  Ágyi poloska jelenlétére utaló jelek, tünetek 

  Reggelente – és kifejezetten reggel – ez fontos ismertetőjel (!)- viszkető csípésekkel ébred? A testét véletlenszerűen lepték el a csípések? A poloskacsípés másik ismertetőjele, hogy rettenetesen viszket! Éppen ezért tévesztik össze gyakran a szúnyogcsípésekkel.

  Érdemes utánagondolni, hallottuk-e este a szúnyogokra jellemző halk zümmögést? Egyáltalán ebben az évszakban vannak szúnyogok? Ha nincsenek, máris közelebb járunk az igazsághoz.. Bizony, nagy valószínűséggel elszaporodtak a hálóhelyén a poloskák.

  Matractisztitas poloskairtas

  Ágyi poloska csípés – Hogyan néz ki?

  Lehetnek apró, piros pontok, de az arra érzékenyeknél akár a felpúposodott sárgás gennyes, elfertőződött csípésnyomok is előfordulhatnak. Egyénenként változó, hogy kinek mennyire reagál érzékenyen a szervezete a poloskacsípésre. Éppen ezért olyan nehéz beazonosítani, ezért érdemes a fentebb felsorolt egyéb körülményeket is átgondolni.

  Mivel enyhíthető a viszketés, az égő érzés? Mennyi idő alatt tűnik el a csípés nyoma?

  A legtöbb olyan készítmény, melyet viszketés ellen fejlesztettek ki, használható az ágyi poloska csípés enyhítésére is. A legnépszerűbb ezek között a Fenistil gél. De vannak forgalomban speciális rovarcsípést enyhítő krémek is, ilyen pl. az Antivakarin krém, vagy a Naturland csípés utáni krém. Érdemes próbálkozni, ha az első nem válik be, ugyanis nem véletlenül van sokféle – kinél melyik válik be.

  Mennyi idő alatt múlik el a poloska csípés?

  A szúnyogcsípéshez képest, mely 2-3 nap alatt elmúlik, az ágyi poloska csípés 7-10 napig is viszkethet. A nyugodt, pihentető alvást így nemcsak pszichésen, de fizikailag is ellehetetlenítheti. Különösen igaz ez a gyermekekre!

  Veszélyes egészségünkre a poloska csípés? Okozhat fertőzéseket?

  Felnőttekre alapvetően nem veszélyes, de a kisgyermekekre sajnos igen, ugyanis az ágyi poloska csípése esetükben csalánkiütést okozhat. Mivel szinte lehetetlen, hogy ne vakarják, ennek következtében a csípések elfertőződhetnek.
  Szerencsénkre az ágyi poloskák nem több gazdás paraziták, így csípésükkel fertőző betegségeket (tífusz, szifilisz, AIDS, stb.) nem terjesztenek. Mindezek nélkül is éppen elég kellemetlen velük találkozni!

  Mi a teendőnk, ha kiderül, hogy poloska van a szobánkban?

  Mindenképpen Hívjuk ki a rovarirtó szakembereket, hogy elvégezzék a szakszerű irtást, ugyanis házi praktikákkal nem fogunk tudni megszabadulni tőlük! Az irtás alkalmával megfelelő szaktanácsadást is kapunk, hogy a továbbiakban hogyan előzhetjük meg elszaporodásukat.

  További részletek, poloskairtás megrendelése, árak, stb.

  Az irtást követően pedig mindenképpen javasolt egy alapos matractisztítás valamint, - ha nagymértékű elszaporodás állt fenn-, egy teljes körű kárpittisztítás és szőnyegtisztítás is. Így nyerheti vissza 100%-ban újra tiszta, egészséges otthonát.

  Matractisztítás, kárpittisztítás megrendelése, információk