• Matractisztítás ára – Mi mindentől függ, hogy mennyiért lesz újra tiszta és egészséges hálóhelye?

  A matractisztítás ára több összetevő függvénye, összefoglaltuk a leggyakoribb szempontokat

  A matractisztítás évente minimum egyszer ajánlott ahhoz, hogy a tisztaságon túl egészséges alvóhelyet is magunkénak mondhassunk. Ha allergiás valaki a családban, létfontosságú tennivaló, hiszen ha elhanyagoljuk, a matracban felhalmozódó poratkák ürülékében található irritáló anyagok felerősítik a tüneteket!


  Ilyen esetben évente többször is ajánlott elvégezni, hiszen csak így tudunk élhető, biztonságos környezetet teremteni a hálószobában. Házilag ez a folyamat nem kivitelezhető tökéletesen, érdemes szakemberre bízni, aki rendelkezik a megfelelő tisztítószerekkel és nagy szívóhatású, professzionális géppel ehhez a feladathoz.

  Lássuk, melyek azok a tényezők, melyek a matractisztítás végleges árát meghatározzák:

  A matractisztítás ára elsődlegesen a matrac méretétől függ

  A matrac mérete határozza meg az alapárat. Ettől függ (részben)a felhasznált tisztítószer mennyisége, a munkafolyamat időtartama stb.

  A matrac szennyezettségének mértéke a másik döntő tényező

  Nem mindegy, hogy csak portalanítani és atkamentesíteni kell a matracot, vagy jelentősen el is piszkolódott a felület a használat során. Jelentősen befolyásolja, hogy mennyibe fog kerülni a matractisztítás. Lehetnek rajta nehezen eltávolítható foltok, melyek speciális kezelést igényelnek.

  A matrac külső felületének anyaga is nagyon fontos tényező az árképzésnél

  Sokan, amikor megveszik a hálószobába szánt matracot, csak arra figyelnek, hogy minél kényelmesebb legyen. Félreértés ne essék, természetesen ez is nagyon fontos szempont! Viszont ugyanilyen fontos az is, hogy rendszeres időközönként a tisztíttatás is megtörténjen és nem mindegy, hogy milyen speciális tisztítószerre lesz szükség a matrac anyagának függvényében.

  matractisztitas ara2

  Életmódunk, vagyis az ebből fakadó, matracot érő behatások is befolyásolják az árat.

  Gondoljunk csak egy cicás vagy kutyás gazdira, aki az ágyába is beengedi kedvencét! Matracvásárlás során érdemes erre is figyelni, mert egy különleges anyag gyönyörű tud lenni ugyan, viszont nem praktikus, ha pl. kisgyermekünk van, vagy házi kedvenccel élünk együtt.

  Kisgyermekes családoknál a szobatisztaságra szoktatás alatt gyakori a pisis matrac, vagy használaton kívüli időszak alatt pl. lehet penészes a matrac, ha nedvesség érte stb.
  Mindkét esetben gyakoriak a „balesetek”, ami extrém terhelésnek teszi ki matracunkat. A kényes anyagok hamarabb tönkre is mehetnek a gyakori tisztítás miatt. A foltok eltávolítása is nehézkesebb, speciális tisztítószert igényel, ami szintén megdrágíthatja a matractisztítást.

  Matractisztítás ára és haszna – azaz miért éri meg szakemberre bízni?

  A por nagy részét csak a felszínen lévő kb. 4 cm-es mélységig tudjuk hagyományos porszívóval eltávolítani. Az ennél mélyebb rétegben lapuló atkáktól, baktériumoktól és a használat során mélyebbre kerülő portól azonban ezzel a módszerrel nem tudunk megszabadulni. Ez pedig komoly egészségügyi problémák forrása lehet, sokszor úgy, hogy még alapos vizsgálattal is sokára derül ki, hogy mi is okozza őket.

  A matractisztítás során valahogy el kell távolítani az esetleges foltokat is. Ehhez tudni kell, hogy milyen anyagon, milyen foltra milyen tisztítószer lesz a legmegfelelőbb. Házi módszerrel járhatunk úgy, hogy az anyag színe kifakul, a folt pedig bennmarad! Sőt, a kényes anyagoknál még az is lehet, hogy a szövet károsodik, amit helyrehozni már komoly költséggel jár!

  A matrac legmélyebb rétegeit csak megfelelő szívóhatású, speciális gépekkel érhetjük el. Ez több szempontból is nagyon fontos:

  -Csak így távolíthatóak el az atkák

  -Csak így tudjuk tökéletesen tisztává tenni a matracot

  -Csak így lehet a tisztítószere maradványait teljes mértékben eltávolítani a matracból

  -Csak így lesz 2-3 óra alatt újra használható kedvenc hálóhelyünk

  -A megfelelő tisztítószer kiválasztása pedig garantálja a friss, üde színeket, a foltmentességet és a biztonságos környezetet pihenéséhez

  Ha éppen időszerű egy alapos matractisztítás, várjuk jelentkezését!

  Kérjen árajánlatot itt!

  Kérdése van? Hívjon minket bizalommal:

  +36 20 400 0004

  Vagy írjon levelet, rövid időn belül megválaszoljuk kérdését:

  info@kanapetisztitas.hu