• Kárpittisztítás évente – Miért is fontos ez? Nem elég, hogy látszatra tiszta?

  A kárpittisztítás évente aktuális, - még akkor is, ha Ön most ezzel nem ért egyet, mert vagy pénzkidobának tartja, vagy felesleges macerának,- vagy éppen mindkettőnek! Hogy miért? 
  Szinte mindenki azt gondolja, hogy a kárpit tiszta, ha nem látszik rajta semmilyen szennyeződés és nincs rajta egyetlen folt sem. De gondoljunk csak bele egy kicsit jobban!...


  karpittisztitas evente3 Milyen gyakran portalanítjuk a polcokat?
  Milyen időközönként végzünk ablaktisztítást?
  Évente hányszor töröljük át bútoraink felületét?
  No és milyen gyakran porszívózzuk a szőnyeget? Naponta? Hetente? Kéthetente?
  Ez nyilván függ aktuális élethelyzetünktől is pl. kisgyermek, házi kedvenc…

  És itt van a csapda! Mivel a leggyakrabban porszívózunk, azt gondoljuk, hogy tökéletesen tiszta lett a kanapé, az ülőgarnitúra, a szőnyeg vagy a kárpitozott szék, ugye? Gondoljuk most ezt át aszerint, hogyan használjuk ezeket a „felületeket”.

  A polcok, az ablakok felületén a levegőben szálló por tud megtelepedni. A kárpitozott kanapéra leülünk teljes testsúlyunkkal, azon ugrál a gyerek, a kutya, cica. A szőnyegen pedig nap, mint nap járunk, teljes súlyunkkal taposva egyre mélyebbre a kárpit anyagába a port és a felszínen lévő szennyeződéseket két porszívózás között.

  Ahogy telnek a hónapok, úgy telnek meg a kárpitozott bútoraink mélyebb rétegei is. Ennek következtében egyre több az a por, ami a használat során belülről kerül a felszínre. De ez csak az egyik gond!

  A másik az, hogy miközben rendeltetésszerűen használjuk a szőnyeget, ágyat, széket, bőrünkről az elhajt hámsejtek is bekerülnek a kárpitba. Először csak a felszínére, aztán a fent leírt módon a mélyebb rétegekbe is. Az ott élő atkáknak pedig éppen ez a táplálékuk!

  Az atkák nem is önmagukban veszélyesek. Az ürülékük, vagyis egész pontosan az abban jelen lévő ún. glycoproteinek okozzák a sok esetben nehezen felismerhető allergiás és egyéb problémákat. A kárpitban ezen kívül sokféle baktérium is megél.

  Ezért is annyira fontos a kárpittisztítás évente! A tisztaság mellett a család egészségének záloga is.

  A szakemberek által javasolt évenkénti, alapos kárpittisztítás megoldást kínál mindezekre a kihívásokra. ha éppen időszerű egy alapos kárpittisztítás, várjuk hívását!

  Kérjen árajánlatot itt!

  Kérdése van? Hívjon minket bizalommal:

  +36 20 400 0004

  Vagy írjon levelet, rövid időn belül megválaszoljuk kérdését:

  info@kanapetisztitas.hu