• Kárpittisztítás és kárpitozott bútor, szőnyeg vásárlás – Hogyan függ össze? Mire figyeljünk?

  Több tényező is befolyásolja azt, hogy milyen időközönként válik szükségessé kárpitozott bútoraink, szőnyegeink tisztíttatása. Érdemes még a kárpitozott bútor és szőnyeg vásárlás előtt átgondolnunk pár dolgot. 
  Sok vesződséget és nem kevés pénzt spórolhatunk meg magunknak! Néhány tipp, amit érdemes megfontolni, mielőtt nyakunkba vesszük a várost...

  Kárpittisztítás gyakorisága – Gyermek, házi kedvenc él velünk? Extrém terhelés!

  Hány tagú a család? Minél többen vagyunk, annál hamarabb összegyűlik a kritikus mennyiségű szennyeződés a felületeken.

  Hány gyermek él a lakásban? A kis lurkók megdöbbentő módokon és gyakorisággal döntik romba a patyolat tiszta lakásról alkotott elképzeléseinket! Él-e velünk házi kedvenc a lakásban? Még ha van is külön pihenőhelye, (amit szintén rendszeresen tisztítani-tisztíttatni és fertőtleníteni kell) fajtától, termettől, aktivitástól függően jelentős mennyiségű szőrrel és piszokkal járnak. A kutyusokra a napi többszöri sétáltatás miatt ez még inkább érvényes. Gondoljunk csak egy esős napon tett sétára…

   A színválasztás is számít? De még mennyire!

  Azt is hasznos figyelembe venni, hogy ha gyermekekkel és/vagy házi kedvencekkel élünk együtt, a megfelelő színválasztással megkönnyíthetjük a dolgunkat. A világos színeken, az egyszínű kárpiton, szőnyegen már a legkisebb szennyeződés is kiütközik. 

  karpitozott butor vasarlas

  Sokkal előnyösebb, ha közepes tónusú színekben gondolkodunk, ami természetesen illik a lakás stílusához is. A mintás anyagok szintén jobban „elnyelik” az esetleges kisebb foltokat, az erősebb igénybevétel nyomait, így talán később lesz aktuális a következő kárpittisztítás. ha több háziállat is él velünk, vegyük figyelembe még inkább a fokozott terhelést fertőtlenítés szempontjából is!

  Exkluzív bőrkárpit? Pihe-puha szőnyegek? Válassza őket akkor, ha már megnőttek a gyerekek!

  Van még egy szempont, amire szintén sokan nem gondolnak, pedig kézenfekvő. A kárpitok, szőnyegek anyaga, ha nem az életmódunkhoz, körülményeinkhez megfelelőt választunk, nagyon sok bosszúsággal keseríti meg az életünket.

  Képzeljük el, hogy mennyit kell takarítani például egy Shaggy szőnyeget egy olyan lakásban, ahol van egy-két kisgyerek, netán még egy kutyus vagy cica is! 
  Igaz ugyan, hogy valóban gyönyörűek és nagyon puhák, de ilyen igénybevétel mellett szinte lehetetlen tisztán tartani éppúgy, mint egy hosszabb szőrű perzsaszőnyeget.

  Akkora választékot találunk mindenütt, hogy biztosan megtaláljuk színben és anyagban is a legjobbat, amit örömmel használunk nap, mint nap és nem szükséges extra költségekért pár havonta tisztíttatnunk.

  Vásárláskor meglehet, hogy nehezebb lesz megtalálni a megfelelőt, de hosszú távon az erre fordított idő kényelemben és pénzben is sokszorosan térül meg majd.

  Kárpittisztítás atkamentesítéssel évente ajánlott – gyermekeseknek, gazdiknak legalább kétszer a fertőtlenítés miatt.

   Évente egyszer egészségügyi szempontból is szükséges a kárpittisztítás és a szőnyegek kitisztíttatása. A használatból eredő szennyeződéseken túl az atkáktól is meg kell szabadulnunk. Ezt házilag egyébként sem tudjuk megoldani, mert a kárpit mélyén rejtőző atkák semlegesítéséhez extra erős szívóhatású gépre és speciális tisztítószerre van szükség.

  Bútorvásárlást tervez? Nem helyettesíthető egy alapos kárpittisztítással? Ha úgy gondolja, várna még a nagyobb költséggel, állunk rendelkezésére!

  Kérjen árajánlatot itt!

  Kérdése van? Hívjon minket bizalommal:

  +36 20 400 0004

  Vagy írjon levelet, rövid időn belül megválaszoljuk kérdését:

  info@kanapetisztitas.hu