• Ülőgarnitúra tisztítás – Miért ajánlott évente többször is megtennünk?

  Az ülőgarnitúra tisztítás, otthonunk állandóan használt bútorának rendben tartása több szempontból is fontos!

  Sokan kezdetben védőhuzat nélkül használják az új ülőgarnitúrát. Hogyne, hiszen gyönyörködünk benne, hat az újdonság varázsa! Amikor aztán elkezdenek látszani a használatból eredő nyomok, - már nem olyan szép üde a színe, mint kezdetben, egy-két folt is csúfítja, - rendszerint akkor kerül rá védőhuzat.

  Ezzel egyrészt eltakarjuk a használatból eredő nyomokat, másrészt megújítjuk vele a lakás hangulatát is. Viszont van itt valami, amire a védőhuzat nem nyújt megoldást! 

  Azzal, hogy letakarjuk a szövetet, nem orvosoljuk ezt a problémát. Ez pedig nem más, mint a házipor atka, mely a bútor folyamatos használata során a szövet mélyebb szálaiba bejutva elkezd szaporodni, a használat során egyre több táplálékhoz jutva egyre inkább!

  ulogarnitura tisztitas budapetÜlőgarnitúra tisztítás ajánlott gyakorisága – Mitől függ, hogy milyen gyakran kell?

  Ennek több összetevője is van, nézzük őket sorban:

  Az egyik az ülőgarnitúra anyaga. A leggyakoribbak:

  • zsenília
  • mikroszálas
  • zsákvászon
  • textilbőr
  • műbőr
  • bőr
  • lemosható bútorszövet

  Egyik anyag könnyebben tisztítható, a másik kényesebb.

  Az igénybevétel mértéke

  Ha kisgyermekünk van, sokkal nagyobb az esélye, hogy extra igénybevételnek tesszük ki az ülőgarnitúránkat. Véletlenül kiömlő italok, elszalad a csokival és kicsi kezével összefogdossa a bútort pillanatok alatt, pelenkázás vagy leszoktatás közbeni balesetek – csak néhány dolog…

  Ha házi kedvencünk van, hasonló a helyzet, hiszen ők sem mindig fogadnak szót, egy óvatlan pillanatban máris fenn vannak az ülőgarnitúrán, szőrükön az utca porával, vagy szájukban-mancsukban egy-egy ellopott falattal - mindennap nem füröszthetjük őket, sétálni meg kell, és azt sem várhatjuk tőlük, hogy megtagadják ösztöneiket…

  Ezek életmódunkból eredő dolgok, számoljunk vele már az ülőgarnitúra kiválasztásakor! Jobban járunk, ha pl. valamilyen lemosható bútorszövetben gondolkodunk. A szín kiválasztásakor szintén érdemes ezt is figyelembe venni.

  Ha éppen aktuálisnak ítéli az ülőgarnitúra tisztítását, állunk rendelkezésére!

  Kérjen árajánlatot itt!

  Kérdése van? Hívjon minket bizalommal:

  +36 20 400 0004

  Vagy írjon levelet, rövid időn belül megválaszoljuk kérdését:

  info@kanapetisztitas.hu